5x tips voor (met) de kids

Eropuit met kinderen

In en rondom Roosendaal is er van alles te doen voor kinderen. Op zoek naar leuke ideeën voor een dagje uit met het hele gezin? We hebben de leukste plekjes en tips voor je op een rij gezet. 

Zes weken zomervakantie is eigenlijk niet genoeg voor alle leuke dingen die je in Roosendaal en omgeving kunt doen. Fantastisch zomerweer of een druilerige dag: voor elk moment vind je wel iets leuks.

1. Multi-beach

Hét stadsstrand van Roosendaal
Wil je even lekker met de voetjes in het zand? Maar heb je geen zin om helemaal naar Zeeland te rijden? Geen probleem! Strijk neer bij Multi-Beach aan de Oostelijke Havendijk en beleef het echte strandgevoel. Multi-Beach is een paviljoen in de nieuwe wijk Stadsoevers, waar je kan genieten van een heerlijke lunch, tapas en/of borrel. Er worden ook verschillende binnen- en buitenactiviteiten georganiseerd zoals yoga, bootcamp en barbecues. Kinderen kunnen zich hier naar hartenlust uitleven in het zand, terwijl jij geniet van het zonnetje.

2. WielerExperience

Fietsen, BMX-en of mountainbiken
De WielerExperience opende in 2018 officieel de deuren en sindsdien is het een komen en gaan van jongeren. Op het voormalige Red Band Sportpark vind je drie wielertracks voor de echte urban sporter. Probeer de uitdagende mountainbiketrail, werk je in het zweet op de wielerbaan of laat je tofste tricks zien op de pumptrack. De WielerExperience is gratis toegankelijk en heeft voor alle niveaus, van beginner tot gevorderde, iets te bieden. In de zomermaanden worden hier ook regelmatig mountainbikeclinics en andere toffe activiteiten georganiseerd. 

3. Openluchttheater Nispen

Een exotische theatermiddag, een Ierse Middag, Dolle Pret met Bart Juwett, Meziek Meneer Ronald en nog veel meer. Openluchttheater Nispen moest een lange tijd de deuren gesloten houden, maar inmiddels kan er weer genoten worden in dit prachtige theater. Op 26 juli staat de eerstvolgende voorstelling op de planning en het programma loopt door tot en met 21 november. Belangrijk is dat je wel eerst moet reserveren. 

4. Speeltuin Vrouwenhof

Urenlang speelplezier
Op een terrein van bijna 1,5 hectare groot vind je de leukste speeltoestellen voor het hele gezin. Speeltuin Vrouwenhof is een veilige speeltuin waar de kids naar hartenlust kunnen spelen. In de speeltuin is een pannenkoekenrestaurant, maar je mag ook je picknick meebrengen en ergens op een kleedje neerstrijken. Mooi weer kunnen ze helaas niet garanderen, maar een hoop speelplezier wel! 

5. Speeltuin Kade

Klimmen en klauteren

Kinderen van 2 tot 14 jaar vermaken zich uitstekend in Speeltuin Kade. Op deze gemoedelijke plek kunnen ze zich heerlijk uitleven. Speeltoestellen en een groot voetbalveld maken deze speeltuin tot een feestje voor iedereen. Er is een kiosk waar je terecht kunt voor wat lekkers.

6. Avontura

Dé hotspot bij slecht weer

Er zijn van die dagen in de zomer dat de weergoden ons minder goed gezind zijn. Wat doe je dan? Juist, dan ga je naar Avontura! In dit grote indoor speelparadijs ga je helemaal los op de trampolines, klim en klauter je op het klauterplein en ga je van de piratenglijbaan. Maar dat is nog lang niet alles, ga het dus snel zelf ontdekken. Let op! Vooraf reserveren met tijdslot is op dit moment verplicht.

7. Kinderboerderij Minnebeek

De zoo van Roosendaal

In Tolberg, aan de rand van het Burgemeester Marijnenpark, vind je Kinderboerderij Minnebeek. Geitjes, schapen, konijntjes, kippen en pony’s: allerlei dieren lopen rond op deze gezellige kinderboerderij! De kleintjes vermaken zich hier prima tussen de knorrende en blatende beestjes. Let op! Voor je bezoek aan de kinderboerderij moet een tijdslot worden gereserveerd.

8. Krazy Kangaroo

Springen als een kangeroe

Bij Krazy Kangaroo voel je je als een… kangoeroe natuurlijk! Op de trampolines spring je huizenhoog en alle toffe spelvormen maken het springfestijn helemaal af. Dus grijp die anti-slipsokken uit de kast en gaan met die banaan! Reserveer vooraf, om teleurstelling aan de kassa te voorkomen.