Winterse wandelingen

Winterse wandelroutes

De lanen op, de paden in. Ga deze winter zeker eens een frisse neus halen in een van de prachtige gebieden die onze gemeente rijk is. Wij delen een aantal mooie routes met je. 

Van de uitgestrekte heidegebieden, een knusse stadswandeling tot aan de meest sprookjesachtige bossen. Trek je wandelschoenen aan en trek erop uit, we delen hieronder een aantal mooie wandelroutes met je.  

Wandelen in de Wouwse Plantage 

We beginnen met een wat kortere wandelroute in de natuur, de groen-witte route in en om de Wouwse Plantage. Deze route van 5,9 kilometer is prima te doen met het hele gezin. Deze route begint bij een Natuurpoort, een perfect begin van een heerlijke winterse wandeling. Er is genoeg parkeergelegenheid voor je auto en je vindt er genoeg informatie over de recreatiemogelijkheden binnen het gebied. Alvast meer lezen, ook over de geschiedenis van het gebied, doe je hier

Sfeer snuiven in de stad 

Het loont deze winter ook zeker om een wandeling door Roosendaal te maken. Het hele centrum hangt vol met sfeerverlichting en er zijn kerstbomen, een verlichte koepel en rendier geplaatst. Als dat niet sfeer verhogend werkt! Een extra dimensie geven aan je winterwandeling? Ga dan voor de gedichtenroute. Verspreid door de hele stad zijn (digitaal) gedichten te vinden die je ter plekke kunt bekijken én beluisteren. Je leest er hier meer over.  

Flink doorstappen in Wouw

Zin in een wat langere wandeling? Kies dan de ongeveer 14 kilometer lange wandeling ‘De Ster van Wouw’. Met een begin- en eindpunt in Wouw, loop je in een stervorm rondom het dorp heen. Kleed je tegen de kou, bereid je voor op eventuele regen en stap stevig door!  

Wil je meer weten over onze winterse wandelingen? Check dan hier het overzicht van alle wandelroutes in de omgeving van Roosendaal.